Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13739
Назва: Експериментальні дослідження процесів сушіння бананів
Автори: Гузик, Д.В.
Череднікова, О.В.
Дубчак, Д.О.
Нестеренко, Б.М.
Передерій, А.С.
Сімон, О.Г.
Тематичні ключові слова: штучне конвективне сушіння
сушильна камера
сировина
сушильний агент
Дата публікації: 2023
Видавництво: Київський національний університет будівництва та архітектури
Анотація: У статті розкрита актуальність теми – визначення ефективного способу підвищення терміну збереження продуктів харчування. Проаналізовано новітні дослідження та публікації, присвячені теоретичним і практичним аспектам технології виробництва сухих харчових продуктів. Визначено найважливіші вимоги до сушильних систем, розглянуто основні способи сушіння фруктової сировини, сформульовано цілі роботи. Представлено конструкцію камерної конвекційної сушарки для проведення випробувань в лабораторії кафедри теплогазопостачання, вентиляції і теплоенергетики Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”. Наведені отримані результати з сушіння бананів, їх аналіз та порівняння з вибором оптимального варіанта режиму сушки. Представлені висновки з виконаної роботи.
Бібліографічний опис: Експериментальні дослідження процесів сушіння бананів / Д.В. Гузик, О.В. Череднікова, Д.О. Дубчак, Б.М. Нестеренко, А.С. Передерій, О.Г. Сімон // Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання. – 2023. – Вип. 45. – С. 21-28.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13739
Розташовується у зібраннях:Кафедра теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гузик_20231103.pdfСтаття1.31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.