Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12541
Назва: Особливості використання адаптивних моделей прогнозування у повоєнний період
Автори: Кузьменко, О.К.
Ананенко, І.В.
Тематичні ключові слова: відновлення національної економіки
післявоєнний період
адаптивні моделі прогнозування
модель Брауна
модель Хольта
модель Хольта-Вінтерса
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: У статті наведено досвід та інструменти відновлення економік країн, які були спустошені війною. Для успішної економічної трансформації економіки України визначено заходи по її відновленню. Наведено показники, що характеризують умови повоєнної ситуації. Обґрунтовано доцільність використання адаптивних моделей прогнозування. Розглянуто особливості використання адаптивних моделей прогнозування соціально-економічних показників діяльності підприємства у повоєнний період. Відзначено, що точність прогнозів залежить як від об’єктивних умов (природа прогнозованої змінної і довжина горизонту прогнозування) так і від атрибутів самого прогнозиста (теорії, ідеології), якій він слідує (кейнсіанський або монетаристський підходи), і методики, за допомогою якої ця теорія використовується для побудови кількісного прогнозу. Доведено, що при побудові прогнозів необхідно використовувати моделі, що відповідають певному набору вимог.
Бібліографічний опис: Кузьменко О.К. Особливості використання адаптивних моделей прогнозування у повоєнний період / О.К. Кузьменко, І.В. Ананенко // Ефективна економіка. – 2023. – № 3. – DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.3.50.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12541
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття)Кузьменко_Ананенко.pdfстаття515.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.