Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/4913
Назва: Сучасні підходи до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу за методом "360 градусів"
Автори: Брижань, І.А.
Міняйленко, І.В.
Ушакова, Ю.С.
Тематичні ключові слова: підприємництво
підприємницька компетентність
оцінка персоналу
метод "360 градусів"
Дата публікації: 19-лис-2018
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: Дана стаття присвячена дослідженню сучасних підходів до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу вітчизняних підприємств за методом «360 градусів». У статті розкрито такі поняття: «підприємництво», «компетентність», «компетенція», «підприємницька компетентність». Визначено роль проведення оцінювання управлінського персоналу підприємства та, зокрема, його підприємницької компетентності, як однієї із гарантій ефективного функціонування даного підприємства. Визначено сутність процедури оцінювання кадрів у цілому. Зазначено основні можливі завдання оцінки персоналу фірми, організації чи підприємства. Наведено перелік основних методів для оцінювання працівників підприємства. Розкрито сутність, головну мету, а також основні особливості процесу проведення оцінки підприємницької компетентності персоналу підприємства за допомогою методу «360 градусів». Охарактеризовано переваги та недоліки даного методу оцінювання працівників. Наведено основні умови його застосування. Детально описано особливості ключових етапів проведення оцінювання управлінського персоналу, зокрема моделі його підприємницької компетентності, за допомогою даного методу. Систематизовано та проаналізовано публікації науковців щодо дослідження особливостей формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців. У результаті цього запропоновано модель підприємницької компетентності працівників, у якій зазначено перелік компетенцій, які можуть складати структуру підприємницької компетентності того чи іншого працівника підприємства, організації чи фірми та оцінювання яких є доцільним, на думку авторів. Такими компетенціями можуть бути: високий рівень особистої відповідальності; стійкість до психологічних і фізичних навантажень; уміння налагоджувати зв’язки; здатність діяти в умовах невизначеності; уміння домовлятися з метою вирішення певних проблем, або виконання завдань; готовність ризикувати; уміння продавати, самопрезентація; комунікабельність; ініціативність; цілеспрямованість; лідерство; управлінські навички; управління часом; рішучість; лояльність; управління конфліктами, здатність до співпраці та інші компетенції.
Бібліографічний опис: Брижань І.А. Сучасні підходи до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу за методом «360 градусів» [Електронний ресурс] / І.А. Брижань, І.В. Міняйленко, Ю.С. Ушакова // Ефективна економіка. – 2018. – № 11. – URL:http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6649. – DOI: 10.32702/2307-2105-2018.11.9
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.pntu.edu.ua/handle/PoltNTU/4913
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdfосновна стаття351.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.