Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/4913
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБрижань, І.А.-
dc.contributor.authorМіняйленко, І.В.-
dc.contributor.authorУшакова, Ю.С.-
dc.date.accessioned2018-12-17T12:46:24Z-
dc.date.available2018-12-17T12:46:24Z-
dc.date.issued2018-11-19-
dc.identifier.urihttp://reposit.pntu.edu.ua/handle/PoltNTU/4913-
dc.descriptionБрижань І.А. Сучасні підходи до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу за методом «360 градусів» [Електронний ресурс] / І.А. Брижань, І.В. Міняйленко, Ю.С. Ушакова // Ефективна економіка. – 2018. – № 11. – URL:http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6649. – DOI: 10.32702/2307-2105-2018.11.9uk_UA
dc.description.abstractДана стаття присвячена дослідженню сучасних підходів до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу вітчизняних підприємств за методом «360 градусів». У статті розкрито такі поняття: «підприємництво», «компетентність», «компетенція», «підприємницька компетентність». Визначено роль проведення оцінювання управлінського персоналу підприємства та, зокрема, його підприємницької компетентності, як однієї із гарантій ефективного функціонування даного підприємства. Визначено сутність процедури оцінювання кадрів у цілому. Зазначено основні можливі завдання оцінки персоналу фірми, організації чи підприємства. Наведено перелік основних методів для оцінювання працівників підприємства. Розкрито сутність, головну мету, а також основні особливості процесу проведення оцінки підприємницької компетентності персоналу підприємства за допомогою методу «360 градусів». Охарактеризовано переваги та недоліки даного методу оцінювання працівників. Наведено основні умови його застосування. Детально описано особливості ключових етапів проведення оцінювання управлінського персоналу, зокрема моделі його підприємницької компетентності, за допомогою даного методу. Систематизовано та проаналізовано публікації науковців щодо дослідження особливостей формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців. У результаті цього запропоновано модель підприємницької компетентності працівників, у якій зазначено перелік компетенцій, які можуть складати структуру підприємницької компетентності того чи іншого працівника підприємства, організації чи фірми та оцінювання яких є доцільним, на думку авторів. Такими компетенціями можуть бути: високий рівень особистої відповідальності; стійкість до психологічних і фізичних навантажень; уміння налагоджувати зв’язки; здатність діяти в умовах невизначеності; уміння домовлятися з метою вирішення певних проблем, або виконання завдань; готовність ризикувати; уміння продавати, самопрезентація; комунікабельність; ініціативність; цілеспрямованість; лідерство; управлінські навички; управління часом; рішучість; лояльність; управління конфліктами, здатність до співпраці та інші компетенції.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk_UA
dc.subjectпідприємництвоuk_UA
dc.subjectпідприємницька компетентністьuk_UA
dc.subjectоцінка персоналуuk_UA
dc.subjectметод "360 градусів"uk_UA
dc.titleСучасні підходи до оцінювання моделі формування підприємницької компетентності персоналу за методом "360 градусів"uk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc331.108.43:005.22-
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdfосновна стаття351.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.