Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14821
Назва: Економічна безпека суб’єктів господарювання: потенціал фондових інструментів
Автори: Хадарцев, О.В.
Тематичні ключові слова: економічна безпека
бізнес-середовище
фондові інструменти
суб’єкт господарювання
інститути спільного інвестування
Дата публікації: 2020
Видавництво: Видавничий дім "Інтернаука"
Анотація: Розглянуто значення та специфіку застосування фондових інструментів в аспекті формування економічної безпеки суб’єктів господарювання. Визначено взаємозалежність макроекономічного державного регулювання бізнес-середовища як головної передумови усунення загроз господарювання через формування ефективної конкуренції і економічних свобод. Акцентовано увагу на характеристиках інвестиційної безпеки, як вихідної складової засад безпеки господарювання в цілому, та індикатора істотності стратегічних намірів господарювання. Розглянуто значимість фінансових інструментів та стану фондового ринку у розрізі забезпечення стабільності бізнес-процесів відповідного економічного середовища, а також сучасні проблеми ефективності функціонування фондового ринку, зокрема щодо інвестиційного потенціалу емітентів, недосконалості діючих фондових механізмів, недоліків пов’язаних сфер господарювання. Обґрунтовано потенціал залучення окремих фондових інструментів у формування економічної безпеки суб’єктів господарювання – інститутів спільного інвестування потужності. Наведено ключові характеристики інститутів спільного інвестування, специфічні риси їх функціонування та особливості забезпечення захисту господарювання з їх залученням. Представлено основні стратегічні напрями формування економічної безпеки суб’єктів господарювання, як-то запобігання рейдерським атакам, захист від неправомірного тиску фіскальних органів, управління орендою нерухомості та грошовими коштами. Визначено дієвість організаційно-економічного та правового механізму функціонування інститутів спільного інвестування у протидії ряду загроз та небезпек суб’єктивного характеру поточного бізнес-середовища. Досліджено динаміку розвитку інститутів спільного інвестування в Україні, зроблено висновок про доцільність та перспективність застосування даного фондового інструменту як для розвитку діяльності суб’єктів господарювання, так і для захисту економічних інтересів та запобіганню ряду потенційних загроз.
Бібліографічний опис: Хадарцев О.В. Економічна безпека суб’єктів господарювання: потенціал фондових інструментів / О.В. Хадарцев // Публічне адміністрування та національна безпека. – 2020. – № 8 (16). – DOI: https://doi.org/10.25313/2617-572X-2020-8-6744.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14821
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хадарцев стаття 1610640531250.pdfСтаття718.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.