Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14800
Назва: Mobile complex of equipment for 3D printing = Мобільний комплекс обладнання для 3D-друку
Автори: Нестеренко, М.М.
Орисенко, О.В.
Жила, І.В.
Сідан, Д.О.
Тематичні ключові слова: additive manufacturing
3D printing
robotic printers
concrete printing
concrete mixture
vibrator
адитивне виробництво
3D друк
роботизовані принтери
друк бетонним розчином
бетонна суміш
віброзбуджувач
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: The research explores the possibility of using mobile 3D printing technologies in construction and manufacturing. It is noted that many equipment manufacturers are already utilizing 3D printing for constructing various objects, but one of the limitations has been the lack of mobility. However, new concepts and prototypes of mobile 3D printers are emerging, which allow for construction and manufacturing in different locations without the need for additional transportation equipment. The proposed design of a mobile 3D construction printer-complex, housed on a cargo semi-trailer, is suggested as a mobile and autonomous system for construction purposes.
В роботі досліджується можливість використання мобільних технологій 3D-друку в будівництві і виробництві. Зазначається, що багато виробників обладнання вже використовують 3D-друк для будівництва різних об'єктів, але одним з обмежень була відсутність мобільності. Проте, з'являються нові концепції та прототипи мобільних 3D-принтерів, які дозволяють виконувати будівництво та виробництво в різних місцях без необхідності використання додаткового обладнання для переміщення. Зосереджено увагу на двох основних напрямках розвитку. Перший - рухомі робочі комплекси з вбудованим 3D-принтером, що можуть переміщатися по будівельному майданчику та автоматично налаштовувати своє положення для друку. Другий - портативні 3D-принтери, які можна легко переносити та використовувати в різних місцях. Зазначається, що ці технології розширюють можливості будівельної індустрії, знижують залежність від фіксованих станцій та дозволяють виконувати роботи на віддалених або важкодоступних місцях. Запропонована конструкція 3D будівельного принтера-комплексу, розміщеного на базі вантажного напівпричепу, пропонується як рухома та автономна система для будівництва. У цій конструкції використовується здвоєний екструдер з можливістю відключення одного сопла подачі, що дозволяє ефективно управляти процесом роздрукування. За рахунок того, що комплекс обладнаний механізмами, які забезпечують його автономну роботу та можливість пересування по дорогам різних категорій, його можна використовувати на місці будівництва, одразу після переміщення на будівельний майданчик.
Бібліографічний опис: Mobile complex of equipment for 3D printing / M. Nesterenko, O. Orysenko, I. Zhyla, D. Sidan // ACADEMIC JOURNAL Industrial Machine Building, Civil Engineering. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2023. – Т. 1 (60). – С. 12–18. – doi:https://doi.org/10.26906/znp.2023.59.0000.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14800
Розташовується у зібраннях:Кафедра галузевого машинобудування та мехатроніки
ЗНП. Серія: Галузеве машинобудування, будівництво. 2023. № 1 (60)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3179-Текст статті-4332-1-10-20231229.docxстаття1.21 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.