Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14598
Назва: Аналіз потенційних небезпек при аварійних ситуаціях на нафтопроводах
Автори: Томаш, М.Б.
Тематичні ключові слова: магістральні нафтопроводи
аварійні ситуації
потенційні небезпеки
розгерметизація нафтопроводу
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: У роботі на основі аналізу наукової та науково-технічної літератури проведений аналіз статистичних даних щодо аварій на нафтогазопроводах. За результатами аналізу встановлено, що 70% нафтогазопроводів України вичерпали свій експлуатаційний ресурс. Динаміка аварійних ситуацій має позитивну тенденцію як в світі, та і в Україні. Встановлено, що при розгерметизації нафтогазопроводу не існує жодного компонента природного середовища, на який не вплинув б аварійний витік вуглеводнів (повітряне середовище, мікроклімат, водне, ґрунтове середовище). Використовуючи модельну ділянку нафтопроводу , розраховано технічний та екологічний ризики розгерметизації ділянки труби. Встановлені потенційні небезпеки при розгерметизації нафтопроводу та розраховано масу нафти, що буде втрачена до закриття засувок, площу забрудненого ґрунту та водного дзеркала найближчого водного об’єкта до місця розгерметизації труби.
Бібліографічний опис: Томаш М.Б. Аналіз потенційних небезпек при аварійних ситуаціях на нафтопроводах : кваліф. робота бакалавра зі спеціальності 101 «Екологія» / М.Б. Томаш. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2022. – 58 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14598
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (бакалавр) 101 Екологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бакалаврська робота Томаш повна.pdfстудентські роботи4.97 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.