Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460
Назва: Вплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній воді
Автори: Бунякіна, Н.В.
Соловйова, Н.В.
Бурда, А.Ю.
Тематичні ключові слова: здоров’я людини
вплив загальної жорсткості
вплив вмісту феруму у питній воді
питна вода
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: Вода є дуже важливою складовою частиною організму людини і потрібна для життя та життєдіяльності організму, хоча і не є поживною речовиною. Приблизно 65-80 % організму людини становить вода. Її кількість змінюється впродовж життя та при різних захворюваннях. Достатнє надходження води в організм є однією з основних умов здоров’я. Споживання достатньої кількості води необхідне для нормального травлення, запобігання утворенню каміння в нирках, регулювання температури тіла, підтримання гомеостазу, забезпечення еластичності та пружності шкіри. Вода, приймаючи участь в обміні речовин в організмі людини, впливає на метаболічні процеси, дозволяє зменшити жирові накопичення і знизити вагу.
Бібліографічний опис: Бунякіна Н.В. Вплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній воді / Н.В. Бунякіна, Н.В. Соловйова, А.Ю. Бурда // Навколишнє середовище і здоров’я людини : зб. матеріалів IX Всеукр. наук.-практ. семінару, 21 жовт. 2022 р. – Полтава : Астрая, 2023. – С. 80 – 83.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460
Розташовується у зібраннях:Кафедра хімії та фізики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdfнаукова стаття534.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.