Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБунякіна, Н.В.-
dc.contributor.authorСоловйова, Н.В.-
dc.contributor.authorБурда, А.Ю.-
dc.date.accessioned2024-02-09T12:26:57Z-
dc.date.available2024-02-09T12:26:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460-
dc.descriptionБунякіна Н.В. Вплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній воді / Н.В. Бунякіна, Н.В. Соловйова, А.Ю. Бурда // Навколишнє середовище і здоров’я людини : зб. матеріалів IX Всеукр. наук.-практ. семінару, 21 жовт. 2022 р. – Полтава : Астрая, 2023. – С. 80 – 83.uk_UA
dc.description.abstractВода є дуже важливою складовою частиною організму людини і потрібна для життя та життєдіяльності організму, хоча і не є поживною речовиною. Приблизно 65-80 % організму людини становить вода. Її кількість змінюється впродовж життя та при різних захворюваннях. Достатнє надходження води в організм є однією з основних умов здоров’я. Споживання достатньої кількості води необхідне для нормального травлення, запобігання утворенню каміння в нирках, регулювання температури тіла, підтримання гомеостазу, забезпечення еластичності та пружності шкіри. Вода, приймаючи участь в обміні речовин в організмі людини, впливає на метаболічні процеси, дозволяє зменшити жирові накопичення і знизити вагу.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»uk_UA
dc.subjectздоров’я людиниuk_UA
dc.subjectвплив загальної жорсткостіuk_UA
dc.subjectвплив вмісту феруму у питній водіuk_UA
dc.subjectпитна водаuk_UA
dc.titleВплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній водіuk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc543.3-
Розташовується у зібраннях:Кафедра хімії та фізики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdfнаукова стаття534.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.