Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бунякіна, Н.В. | - |
dc.contributor.author | Соловйова, Н.В. | - |
dc.contributor.author | Бурда, А.Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-09T12:26:57Z | - |
dc.date.available | 2024-02-09T12:26:57Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14460 | - |
dc.description | Бунякіна Н.В. Вплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній воді / Н.В. Бунякіна, Н.В. Соловйова, А.Ю. Бурда // Навколишнє середовище і здоров’я людини : зб. матеріалів IX Всеукр. наук.-практ. семінару, 21 жовт. 2022 р. – Полтава : Астрая, 2023. – С. 80 – 83. | uk_UA |
dc.description.abstract | Вода є дуже важливою складовою частиною організму людини і потрібна для життя та життєдіяльності організму, хоча і не є поживною речовиною. Приблизно 65-80 % організму людини становить вода. Її кількість змінюється впродовж життя та при різних захворюваннях. Достатнє надходження води в організм є однією з основних умов здоров’я. Споживання достатньої кількості води необхідне для нормального травлення, запобігання утворенню каміння в нирках, регулювання температури тіла, підтримання гомеостазу, забезпечення еластичності та пружності шкіри. Вода, приймаючи участь в обміні речовин в організмі людини, впливає на метаболічні процеси, дозволяє зменшити жирові накопичення і знизити вагу. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» | uk_UA |
dc.subject | здоров’я людини | uk_UA |
dc.subject | вплив загальної жорсткості | uk_UA |
dc.subject | вплив вмісту феруму у питній воді | uk_UA |
dc.subject | питна вода | uk_UA |
dc.title | Вплив на здоров’я людини загальної жорсткості та вмісту феруму у питній воді | uk_UA |
dc.type | Наукові статті | uk_UA |
dc.identifier.udc | 543.3 | - |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра хімії та фізики |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
4.pdf | наукова стаття | 534.63 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.