Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13743
Назва: Звужений ряд сурядних словосполучень: формально-граматичні чинники лімітативності.
Автори: Комлик, Н.Ю.
Тематичні ключові слова: сурядне словосполучення
незалежна координація
комунікація
синтаксичний ряд
лімітативність
нелімітативність
звужений синтаксичний ряд
розширений синтаксичний ряд
Дата публікації: 10-жов-2021
Видавництво: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Анотація: Стаття є спробою нового погляду на природу сурядних словосполучень та їхню типологію. Ці синтаксеми розглянуто в контексті комунікації як її реальні одиниці. Наголошено на важливості дослідження взаємозв’язку синтаксичного ряду та сурядних словосполучень: перший зумовлює формально-граматичну модель других, а самі сурядні словосполучення реалізують семантичну наповненість у реченні як ряди його однорідних членів. Замість узвичаєного поділу цих словосполучень на відкриті та закриті аргу- ментовано доведено з опорою на філософські категорії кінечного та безкінечного доцільніше використання термінів «сурядні словосполучення розширеного ряду», «сурядні словосполучення звуженого ряду», для яких відповідно є можливим / неможливим додавання потенційних компонентів. Досліджено особливості словосполучень звуженого ряду, проаналізовано ті формально-граматичні та семантичні чинники, що зумовлюють їхню лімітативність.
Бібліографічний опис: Комлик Н.Ю. Звужений ряд сурядних словосполучень: формально-граматичні чинники лімітативності Н.Ю. Комлик // Львівський філологічний часопис. – 2021. – № 10. – С. 64–71.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13743
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального мовознавства та іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Звужений ряд сурядних словосполучень_Комлик.pdfСтаття303.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.