Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13648
Назва: Розробка установки для дослідження синтезу газових гідратів
Автори: Кутний, Б.А.
Тематичні ключові слова: газові гідрати
дослідна установка
синтез газогідратів
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: Газоподібні вуглеводні при контакті з водою за певних співвідношень температури та тиску утворюють сполуки, які називають газовими гідратами. Це тверді кристалічні речовини білого кольору, котрі ззовні нагадують сніг або лід. Газогідрати є нестійкими молекулярними сполуками, які при зниженні тиску чи підвищенні температури розкладаються на свої складові: газ і воду. В роботі виконано аналіз перспективних шляхів застосування газових гідратів та існуючих технологій їх синтезу. Проаналізовано причини низької швидкості гідратоутворення в різних установках. Показано, що для вдосконалення технології синтезу газових гідратів необхідно виконати поглиблені дослідження впливу на цей процес таких факторів: тиск та температура газу, температура рідини, розмір бульбашок, видів сурфактантів та дослідити вплив звукових коливань різної частоти. Для виконання таких досліджень автором визначено цілі та розроблено план досліджень, запропоновано експериментальну установку, дано її загальний опис та детальний опис її головних складових, наведено методику досліджень.
Бібліографічний опис: Кутний Б.А. Розробка установки для дослідження синтезу газових гідратів / Кутний Б.А. // Подолання екологічних ризиків та загроз для довкілля в умовах надзвичайних ситуацій – 2022 : кол. моногр. / Нац. ун–т ім. Юрія Кондратюка, НУ «Львівська політехніка». – Дніпро : Середняк Т. К., 2022. – С. 601–613.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13648
Розташовується у зібраннях:Кафедра теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monografiia_2022_ov_Екологія-602-614.pdfчастина монографії374.78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.