Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13647
Назва: Взаємозамінність горючих газів при використанні водню
Автори: Колієнко, А.Г.
Тематичні ключові слова: взаємозамінність горючих газів
використання водню
спалювання водню
вплив вмісту водню на показники променевого теплообміну
оцінка взаємозамінності газів
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: У роботі наведено результати досліджень, метою яких є обґрунтування можливості переходу на спалювання водню в системі газопостачанні комунально-побутових та промислових споживачів без необхідності зміни конструкції пальників та режиму їх роботи. Для цього комплексно розглянуті критерії взаємозамінності природного газу та його сумішей із воднем. Визначено вплив вмісту водню на показники теплової потужності, вихід шкідливих речовин, а також явища проскоку та відриву полум'я. Вперше розглянуто вплив вмісту водню на показники променевого теплообміну у топках газовикористовуючого обладнання. Розроблено рекомендації щодо допустимого вмісту водню в суміші з природним газом, що забезпечує ефективне, безпечне та екологічне використання такого палива.
Бібліографічний опис: Колієнко А.Г. Взаємозамінність горючих газів при використанні водню / А.Г. Колієнко // Подолання екологічних ризиків та загроз для довкілля в умовах надзвичайних ситуацій – 2022 : кол. моногр. / Нац. ун–т ім. Юрія Кондратюка, НУ «Львівська політехніка». – Дніпро : Середняк Т. К., 2022. – С. 585–600.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13647
Розташовується у зібраннях:Кафедра теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monografiia_2022_ov_Екологія-586-601.pdfчастина монографії426.79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.