Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13631
Назва: Навчальний посібник з дисципліни «Технології захисту довкілля». Модуль 2: Очищення стічних вод
Автори: Степова, О.В.
Тематичні ключові слова: захист водних ресурсів
очищення стічних вод
способи очищення стічних вод
апарати переробки стічних вод
схеми очищення стічних вод
обробка осадів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Розглянуто основи процесів та технології апаратів обладнання для захисту гідросфери від рідинних скидів з використанням різних методів і способів: механічних, хімічних, фізико-хімічних, біологічних. Наведено основні конструкції апаратів, установок і споруд для очищення стічних вод від зважених і розчинених домішок. Ці методики розрахунку застосовуються в очищенні стічних вод апаратів, основних технологічних та конструктивних параметрів відстійників, фільтрів, флотаторів, адсорберів, електролізерів, екстракторів, ректифікаційних установок, аеротенків і біофільтрів. Навчальний посібник підготовлено на кафедрі екології Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Призначено для студентів, що навчаються за спеціальністю "Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування", і може бути використаний як основна навчальна література при вивченні та курсовому проектуванні з дисципліни "Сучасні методи очищення стічних вод", "Технології та апарати очистки води", а також при дипломному проектуванні і як додаткова навчальна література при вивченні дисциплін студентами інженерних спеціальностей.
Бібліографічний опис: Степова О.В. Навчальний посібник з дисципліни «Технології захисту довкілля», рівень вищої освіти - "магістр", спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища», модуль 2: Очищення стічних вод. - Полтава : Національний універсиет імені Юрія Кондратюка, 2023. - 205 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13631
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної екології та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Посібник-СВ.pdfкниги4.85 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.