Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13617
Назва: Сталеві спірально-фальцеві конструкції у складі біоенергетичних комплексів
Автори: Пічугін, С.Ф.
Оксененко, К.О.
Тематичні ключові слова: біомаса
конструкції спірально- фальцевих ємностей
біопаливо
котли
біогазові станції
залізобетонні резервуари зброджування
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: Розглянуто види біомаси та варіанти її використання в різних біоенергетичних установках. Проаналізовано конструкції спірально- фальцевих ємностей та їх особливості. Описано особливості тріски деревини як твердого біопалива. Порівняно теплотворну здатність та викиди в атмосферу при спалюванні різних видів палива. Проаналізовано характеристики тріски деревини, як сипучого матеріалу. Наведено схеми котлів, котрі працюють на твердому паливі. Перераховано вимоги до складів, для зберігання тріски деревини. Наведені типи закритих складів, для зберігання тріски деревини та проаналізовані їх переваги та недоліки. Розглянуто приклади використання спірально-фальцевих конструкцій, як складу для зберігання біомаси в твердому вигляді, за кордоном та на території України. Наведено схему біогазової станції та перераховано її основні компоненти. Розглянуто визначення метантенка, типи та особливості конструкції. Перераховано недоліки залізобетонних резервуарів зброджування. Описано перший спірально-фальцевий метантенк із горизонтальним процесом ферментації. Розглянуто види спірально-фальцевих метантенків, їх технічні характеристики та особливості.
Бібліографічний опис: Пічугін С.Ф. Сталеві спірально-фальцеві конструкції у складі біоенергетичних комплексів / С.Ф. Пічугін, К.О. Оксененко // Подолання екологічних ризиків та загроз для довкілля в умовах надзвичайних ситуацій – 2022 : кол. моногр. / Нац. ун–т ім. Юрія Кондратюка, НУ «Львівська політехніка». – Дніпро : Середняк Т. К., 2022. – С. 470–484.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13617
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monografiia_2022_ov_Екологія-471-485.pdfчастина монографії764.13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.