Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11962
Назва: Сучасні спірально-фальцеві ферментери у складі підприємств із виробництва біоетанолу
Автори: Пічугін, С.Ф.
Оксененко, К.О.
Тематичні ключові слова: екологічне біопаливо
біоетанол
автомобільне паливо
виробництво біоетанолу
ферментери
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Наведена інформація щодо втрат агропромислового комплексу України за умов воєнного стану. Розглянуті властивості біоетанолу та історія його використання як рідкого екологічного біопалива. Проаналізовано переваги біоетанолу в якості автомобільного палива. Виділені сільськогосподарські культури з великим змістом крохмалю чи цукру, які найбільш затребувані для виробництва біоетанолу. Наведено дані щодо річного технічно-досяжного енергетичного потенціалу біоетанолу в Україні. Розглянуто концепції розвитку виробництва біоетанолу в Україні. Наведено схему виробництва біоетанолу з кукурудзи і призначення ферментерів у цій схемі. Надано класифікацію ферментерів, у залежності від способу ферментації субстрату, виділені переваги твердофазного бродіння. Описані типи ферментерів, їх переваги, недоліки та сфери застосування, в залежності від внутрішнього оснащення. Проаналізовано переваги та недоліки металевих та залізобетонних резервуарів, застосованих в якості конструкцій ферментерів. Описаний перший горизонтальний ферментер спірально-фальцевого типу. Наведено конструкцію та характеристики сучасного спірально-фальцевого ферментера – важливої складової біоетанольних комплексів.
Бібліографічний опис: Пічугін С.Ф. Сучасні спірально-фальцеві ферментери у складі підприємств із виробництва біоетанолу / С.Ф. Пічугін, К.О. Оксененко // Екологія. Довкілля. Енергозбереження. 2023 : кол. моногр. / редкол. : О.В. Степова (відп. ред.) [та ін.]. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2023. – C. 158–170.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11962
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monogr-158-170.pdfстаття684.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.