Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9517
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШарий, Г.І.-
dc.contributor.authorНестеренко, С.В.-
dc.contributor.authorЩепак, В.В.-
dc.date.accessioned2021-09-20T10:22:22Z-
dc.date.available2021-09-20T10:22:22Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9517-
dc.descriptionШарий Г.І. Організація виробництва на підприємствах органічного землеробства / Г.І. Шарий, С.В. Нестеренко, В.В. Щепак // Аграрна економіка. – 2021. –Т.14. – № 1-2. – С. 75-81.uk_UA
dc.description.abstractВ роботі вивчено характерні ознаки середовища діяльності сільськогосподарських підприємств органічного землеробства. В Україні сільськогосподарські підприємства, які запровадили органічне землеробство, організовують свою діяльність в складних умовах, так як відсутній державні механізми регулювання ведення органічного землеробства та земельних відносин щодо відновленої природної родючості і оздоровлення земель. Власники земельних ділянок (паїв), на яких відновлено природну родючість земель, розривають договірні відносини із підприємствами органічного землеробства, в результаті спостерігається зменшення площ оздоровлених земель. З метою визначення особливостей системи управління на підприємствах авторами виокремлено основні аспекти його формування. Авторами визначено складові середовища діяльності сільськогосподарських підприємств органічного землеробства та основні ознаки. Складовими діяльності підприємств є зовнішнє і внутрішнє середовище. До основних чинників зовнішнього середовища віднесено державне регулювання земельних відносин, орендні відносини, рентні відносини, бізнес-середовище формування цін на сільськогосподарську продукцію. Результати дослідження внутрішнього середовища показали, що характерними його ознаками є виробництво, технології органічного землеробства ведення тваринництва, фінанси і менеджмент. Виділені чинники знаходяться у взаємодії, кожна складова має особливості, які необхідно враховувати при формуванні системи управління, і які повинні бути адаптовані до умов господарювання та враховувати зміни в середовищі функціонування підприємств. Авторами розроблено структурно-логічну модель формування системи управління на сільськогосподарському підприємстві органічного землеробства, в якій передбачено проведення аналізу та оцінки особливостей дії чинників середовища.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЛьвівський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectорганічне землеробствоuk_UA
dc.subjectагроекологіяuk_UA
dc.subjectмонопольна екологічна рентаuk_UA
dc.subjectуправління органічним землеробствомuk_UA
dc.titleОрганізація виробництва на підприємствах органічного землеробстваuk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc631.15:332.334-
Розташовується у зібраннях:Кафедра автомобільних доріг, геодезії та землеустрою

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шарий_Нестеренко_Щепак.docxОсновна стаття56.76 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.