Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/3852
Назва: | The preliminary concrete delay duration influence on its properties at thermal processing by hot air = Вплив тривалості попереднього витримування бетону на його властивості при тепловій обробці нагрітим повітрям |
Автори: | Кугаєвська, Т.С. Сопов, В.П. Шульгін, В.В. |
Тематичні ключові слова: | heat treatment concrete soft mode compressive strength тепловая обработка бетон м'який режим міцність на стиск |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Science Publishing Corporation |
Анотація: | Reducing energy consumption in the manufacture of concrete products of factory production is always an urgent task. The use of heated air for creating soft modes of heat treatment of concrete products is proposed. The influence of soft heat treatment modes on the dynamics of the concrete samples strength at an early age has been established. The expediency of using soft heat treatment modes with the obligatory use of hardening accelerators is shown. With this approach, the heat treatment of concrete samples with heated air contributes to increasing the concrete compression strength in the early term of hardening: at the age of 1 day 1.94 ... 2.12 times; at the age of 3 days 1,25 ... 1,41 times. |
Бібліографічний опис: | Kugaevska T.S. The preliminary concrete delay duration influence on its properties at thermal processing by hot air / T.S. Kugaevska, V.P. Sopov, V.V. Shulgin // International journal of engineering & technology. – 2018. – № 7 (3.2) . – Р. 225 – 228 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://reposit.pntu.edu.ua/handle/PoltNTU/3852 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Вплив тривалості попереднього витримування.pdf | 485.45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | |
Вплив тривалості попередього витримування (Автосохраненный).pdf | 515.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.