Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/15092
Назва: Методи та засоби підвищення швидкодії виконання арифметичних операцій в сучасних комп’ютерних системах
Автори: Любченко, Р.О.
Тематичні ключові слова: арифметико-логічний пристрій
комп’ютерна система
клас лишків
модульна арифметична операція
система числення
табличний принцип
тракт обробки інформації
Дата публікації: 2024
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: У дипломній роботі розглядається використання різних способів підвищення швидкодії виконання арифметичних операцій в сучасних комп’ютерних системах (КС) з використання перспективних методів та засобів позиційної системи числення (ПСЧ) та альтернативи використання непозиційних систем числення, а саме класу лишків (КЛ). Завдання роботи полягає у проведенні порівняльного аналізу методів та засобів підвищення швидкодії виконання арифметичних операцій арифметико-логічного пристрою КС двох систем числення ПСЧ та КЛ. Мета роботи досягнута шляхом дослідження впливу всіх основних властивостей КЛ на структуру КС та аналізу принципів реалізації арифметичних операцій у КЛ, на основі чого було розроблено метод швидкої реалізації модульних арифметичних операцій. На основі запропонованого методу синтезовано пристрій (суматор лишків за модулем КЛ) для прискорення виконання модульної арифметичної операції додавання за модулем КЛ.
Бібліографічний опис: Любченко Р.О. Методи та засоби підвищення швидкодії виконання арифметичних операцій в сучасних комп’ютерних системах: кваліфікаційна робота магістра зі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» – Полтава: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», 2024. – 75 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/15092
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (магістр) 123 Комп'ютерна інженерія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Любченко_601ТК.docxкваліфікаційна робота магістра2.2 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.