Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14975
Назва: До проблеми класифікації видів забезпечення виконання зобов’язання
Автори: Бондаренко, К.С.
Тематичні ключові слова: забезпечення виконання зобов’язання
захист прав кредитора
забезпечення виконання порушеного зобов’язання
Дата публікації: 25-лис-2023
Видавництво: Університет сучасних знань
Анотація: У статті досліджено проблемні аспекти з’ясування сутності видів забезпечення виконання зобов’язання з огляду на їх функціональне призначення задля наступної класифікації. Проаналізовано існуючі підходи українських та зарубіжних фахівців-цивілістів до вирішення цих питань, які характеризуються різноплановістю та в значній мірі суперечливістю. Актуалізовано питання системності підходу щодо вивчення ознак речових видів забезпечення виконання зобов’язання та зроблено спробу сформулювати універсальне визначення поняття речових видів забезпечення виконання зобов’язання, що є на часі для сучасної української цивілістики, адже Цивільний кодекс України залишає це питання відкритим, а в наукових розвідках цивілістів є не досить вивченим концептом. Обґрунтовано, що види забезпечення виконання зобов’язання за своєю суттю є способами захисту, встановленими договором або законом в інтересах кредитора на випадок можливого порушення боржником договірного зобов’язання. Аргументовано потребу у визнанні основною ознакою цих заходів - джерело виконання порушеного зобов’язання, за рахунок якого відбувається захист прав кредитора у разі порушення договору.
Бібліографічний опис: Бондаренко К.С. До проблеми класифікації видів забезпечення виконання зобов’язання / К.С. Бондаренко // Журнал східноєвропейського права. – 2023. – Вип. 116. – С. 75-82. – C. 75-82. – URL : http://easternlaw.com.ua/uk/arxiv-nomerov/zhurnal-sxidnoyevropejskogo-prava-116.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14975
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного управління, адміністрування та права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бондаренко_Катерина_фахова_стаття_1.pdfСтаття288.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.