Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14955
Назва: Соціокультурний вимір інформаційних війн ХХІ століття з погляду місця й ролі в них бібліотек
Автори: Гула, Р.В.
Передерій, І.Г.
Сажко, В.В.
Тематичні ключові слова: інформаційна війна
меметична війна
мережева війна
меми
бібліотечна система
бібліотеки
комеморація
фейки
Дата публікації: 2021
Видавництво: Харківська державна академія культури
Анотація: Охарактеризовано соціокультурний сенс поняття «інформаційна війна». Наголошено, що його головна суть полягає в цілеспрямованому насадженні культурних цінностей одного соціокультурного організму іншому. Доведено, що бібліотека, як традиційний збирач і транслятор у часі й просторі документально зафіксованого знання і цінностей культури, охоронець збереження національної культурної спадщини, з одного боку, стає об’єктом впливу та маніпуляції в умовах ведення інформаційної війни, а з іншого – може й повинна бути дієвим інструментом інформаційного протиборства. На основі світового і частково вітчизняного позитивного досвіду з’ясовано роль та місце бібліотечної системи в таких різновидах інформаційних воєн, як меметична та мережева війни. Виокремлено й детально охарактеризовано кілька функцій, які мають виконувати бібліотеки для ефективного протиборства в контексті зазначених типів інформаційних воєн сучасності.
Бібліографічний опис: Гула Р.В. Соціокультурний вимір інформаційних війн ХХІ століття з погляду місця й ролі в них бібліотек / Р.В. Гула, І.Г. Передерій, В.В. Сажко // Вісник ХДАК. – 2021. – Вип. 60. – С. 7–23.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14955
Розташовується у зібраннях:Кафедра українознавства, культури та документознавства

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гула, Передерій, Сажко_Вісник ХДАК_2021_Вип 60_.pdfстаття497.03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.