Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14682
Назва: Вібраційна машина для підготовки та ущільнення поверхонь
Автори: Васильєв, О.С.
Яковенко, А.М.
Тематичні ключові слова: вібрація
віброплита
віброзбуджувач
вібраційна машина
дебаланс
аналіз параметрів
вимушені коливання
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет «Чернігівська політехніка»
Анотація: Вібраційні плити є складовою частиною засобів малої механізації та використовуються переважно для поша-рового ущільнення різноманітних матеріалів, таких як пісок, гравій, бітумні суміші та інші. Методи вібротрамбу-вання широко застосовуються в будівництві дорожніх покриттів та інших інфраструктурних споруд. Самохідні ві-браційні плити також застосовуються в інших будівельних процесах, таких як укладання, засипка траншей, земельні роботи та укладання тротуарної плитки. Вони забезпечують ефективне ущільнення матеріалів за допомогою вібро-трамбування. Стаття має на меті визначення оптимального обладнання для проведення ущільнення матеріалів при будівництві невеликих об’єктів. Розглянуто вибір віброплит та їхніх робочих органів, які якнайкраще відповідають вимогам і потребам ущільнення різних матеріалів на обмежених будівельних майданчиках. Аналіз різних типів робочих органів для різних поверхонь сприяє покращенню процесу ущільнення та забезпечує оптимальні умови для різних видів будівельних матеріалів, враховуючи їхні унікальні властивості. Загалом, цей аналіз може значно покращити стратегії ущільнення матеріалів у будівельній галузі, сприяючи підвищенню якості будівництва.
Бібліографічний опис: Васильєв О.С. Вібраційна машина для підготовки та ущільнення поверхонь / О.С. Васильєв, А.М. Яковенко // Технічні науки та технології. – 2023. – № 4 (34). – С. 52-60. – DOI: 10.25140/2411-5363-2023-4(34)-52-60.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14682
Розташовується у зібраннях:Кафедра галузевого машинобудування та мехатроніки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
298139-Текст статті-688040-1-10-20240206.pdfОсновна стаття814.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.