Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14602
Назва: Визначення перспективних напрямів боротьби з парниковими газами в Україні
Автори: Гавенко, В.А.
Тематичні ключові слова: парникові гази
зміни клімату
джерела викидів
європейська стратегія
заходи зі скорочення викидів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: В роботі проаналізовано роль парникових газів в контексті змін клімату, прогнозовані сценарії та наслідки зміни клімату. Розглянуто Європейську стратегію зі скорочення викидів парникових газів та технологічні напрями щодо обмеження викидів парникових газів. Проведено аналіз джерел викидів парникових газів в Україні за різними промисловими групами такими як енергетичний комплекс, промислові процеси та використання продукції (ППВП), Сільське господарство, Землекористування, зміни у землекористуванні та лісове господарство (ЗЗЗЛГ), системи поводження з відходами. Розглянуто європейський досвід упровадження заходів зі скорочення парникових газів, визначено, що основними механізмами скорочення викидів ПГ є система торгівлі викидами і податок. Показано, що Scientific based targets initiative (Ініціатива науково обґрунтованих цілей) є одним із прийнятих та дієвих інструментів у світі і в Україні, для встановлення науково обґрунтованих цілей щодо скорочення викидів парникових газів.
Бібліографічний опис: Гавенко В.А. Визначення перспективних напрямів боротьби з парниковими газами в Україні : кваліф. робота бакалавра зі спеціальності 101 «Екологія» / В.А. Гавенко. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2023. – 74 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14602
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (бакалавр) 101 Екологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гавенко В_ПЗ_10.06.2023 повний.pdfстудентські роботи4.94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.