Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14595
Назва: Комплексний підхід до очищення стічних вод у контексті їх раціонального використання
Автори: Бондар, С.О.
Тематичні ключові слова: стічні води
раціональне використання
очищення стічних вод
домішки
мікроорганізми
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Згідно з Водним кодексом України, стічна вода – вода, що утворилася в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведена з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів. Стічні води в залежності від походження та складу забруднювальних речовин поділяються на чотири основні категорії: господарсько-побутові, промислові (виробничі), сільськогосподарські та дощові стічні води, що стікають із території виробничих об'єктів та населених пунктів у результаті випадання атмосферних опадів чи поливання вулиць. Оскільки стічні води забруднені різними домішками – мінеральними, органічними, а також містять патогенні (хвороботворні) мікроорганізми, природоохоронним законодавством передбачено обов’язкове їх очищення в різні відповідні способи перед скиданням у природні водотоки чи забором для технологічних процесів. На основні аналізу набутого у світовій та вітчизняній практиці досвіду застосування різних методів очищення стічних вод, доведено, що найкращий результат спостерігається саме при комплексному їх застосуванні. Вибір цих методів чи їх груп залежить від ряду факторів, визначальними з яких виступають такі: склад забруднень у воді, подальше їх використання та використання cамої очищеної води. У роботі охарактеризований та апробований метод математичного моделювання процесу біологічного очищення стічних вод, що є ефективним для відображення найістотніших рис реальних об’єктів, процесів, явищ і систем, що застосовуються в екології з наведенням алгоритму проведення імітаційного експерименту та верифікації математичної моделі.
Бібліографічний опис: Бондар С.О. Комплексний підхід до очищення стічних вод у контексті їх раціонального використання : кваліф. робота бакалавра зі спеціальності 101 «Екологія» / С.О. Бондар. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2022. – 82 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14595
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (бакалавр) 101 Екологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПЗ Бондар 2022 повний.pdfстудентські роботи13.74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.