Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14593
Назва: Зменшення негативного впливу на довкілля молокозаводу
Автори: Бездудний, В.В.
Тематичні ключові слова: молокозаводи
очисні споруди
негативний вплив
водні об’єкти
очищення поверхневого стоку
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: У роботі проаналізовано діяльність сирзаводу ЗАТ «Гадячсир» щодо впливу на навколишнє середовище, а саме на водне середовище. Для визначення впливу на природне середовище необхідно було дослідити технологічний процес роботи підприємства і встановити склад і кількість скидів підприємства. Після визначення характеристик водоспоживання і складу утворених стічних вод був проведений розрахунок необхідного ступеня очистки стічних вод по кожній забруднюючій речовині. Для забезпечення необхідного очищення були розроблені два варіанти систем очисних споруд. Зробивши розрахунки ефективності роботи існуючої і запропонованих систем очистки можемо зробити висновок, що варіант ІІ найбільше задовольняє необхідний ступінь очистки стічних вод. При запровадженні даної системи можна запобігти потраплянню забруднених вод у водні об’єкти, а також мінімізувати забір води для технологічних потреб з природного середовища, за рахунок повторного використання очищеної води. А після запровадження розробленої схеми очищення поверхневого стоку з території сирзаводу з’являється можливість використання цієї води у якості повторної для потреб поливу та пожежогасіння.
Бібліографічний опис: Бездудний В.В. Зменшення негативного впливу на довкілля молокозаводу : кваліф. робота бакалавра зі спеціальності 101 «Екологія» / В.В. Бездудний. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – 87 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14593
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (бакалавр) 101 Екологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дипломна Бездудного ОВ повний.pdfстудентські роботи2.99 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.