Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14509
Назва: Стан, проблеми та перспективи розвитку цифрової освіти у воєнний і післявоєнний період
Автори: Бондар-Підгурська, О.В.
Глєбова, А.О.
Тематичні ключові слова: цифрова освіта
цифрові компетентності
цифрові технології
інформаційно-комунікаційні технології
кіберзагрози
життєво важливі інтереси
Дата публікації: січ-2023
Видавництво: Інститут освітньої аналітики, м. Київ
Анотація: Метою дослідження є вивчення стану, проблем і перспектив розвитку цифрової освіти України у воєнний та післявоєнний періоди, а також розроблення рекомендацій щодо активізації цього процесу. Застосовано методи аналізу й синтезу, узагальнення, візуалізації та ін. Цифрову освіту України розглянуто як чинник розвитку економіки в окреслені періоди. На основі аналізу наукових праць фахівців із за значеної проблематики надано авторське тлумачення терміна «цифрова освіта» як надання знань і навичок громадянам щодо вільного та безпечного користування цифровими технологіями. На підставі аналізу цифрових навичок українців у 2019–2021 рр. цифрову освіту позиціоновано як таку, що дає змогу задовольняти життєво важливі потреби суспільства в інформації й забезпечує конкурентоспроможність економіч ної системи країни. Наголошено на необхідності формування та підвищення рівня цифрових компетентностей у громадян і включення їх в освітньо-професійні програми в закладах освіти. У результаті запропоновано комплексний підхід щодо створення системи цифрової освіти для молоді, дорослих та людей похилого віку на основі формування навичок використання цифрових технологій і сервісів, що сприятиме задоволенню життєво важливих інтересів людини, суспільства, держави в інформації та підвищенню якості й комфортності життя населення загалом.
Бібліографічний опис: Бондар-Підгурська О.В. Стан, проблеми та перспективи розвитку цифрової освіти України у воєнний і післявоєнний періоди / О.В. Бондар-Підгурська, А.О. Глєбова // Освітня аналітика України. – 2023. – № 1. – DOI: 10.32987/2617-8532-2023-1-22-37. – URL: https://science.iea.gov.ua/2023-1-22-37/.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14509
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2_Bondar_Glebova_122_2023_22-37 (1)_освітня аналітика_2023.pdfстаття 571.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.