Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14156
Назва: Синтез автоматизованої системи аналізу експериментальних даних
Автори: Лєві, Л.І.
Тематичні ключові слова: статистична обробка множинних даних
випадкова величина
закон розподілу
статистична стабільність
Дата публікації: 12-гру-2023
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: Завдання автоматизованих програм статистичної обробки множинних даних вимірювань вимагає великих обчислювальних операцій, що є дуже актуальним і займає багато часу. Тому дана робота спрямована на розробку програмного засобу для реалізації таких функцій, як побудова законів розподілу та кумулятивних кривих, обчислення описової статистики, усунення ненадійних точок та перевірка припущень про відповідність, а також перетворення статистичних даних на обраний закон розподілу та побудова інтервальних оцінок випадкових похибок. Основна мета методів обробки експериментальних даних полягає в ретельному аналізі, мінімізації та оцінці неточностей у результатах вимірювань. Найважливіші методи включають числову обробку, яка спирається на зображення та ретельний аналіз невизначеностей у первинних даних. Серед цих методик найбільш домінуючими є статистичні методи. Ці методи ґрунтуються на принципах і практиках теорії ймовірностей, математичної області, яка досліджує непередбачувані явища та їхні послідовні закономірності.
Бібліографічний опис: Лєві Л.І. Синтез автоматизованої системи аналізу експериментальних даних / Л.І. Лєві // Академічна й університетська наука: результати та перспективи : зб. наук. пр. за матеріалами XVІ Міжна. наук.-практ. конф., 12 – 13 груд. 2023 р. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2023. – С. 298–300.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14156
Розташовується у зібраннях:Кафедра автоматики, електроніки та телекомунікацій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_Лєві_298-300.pdfтези407.02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.