Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13843
Назва: Система управління публічними видатками як інструмент фінансової політики
Автори: Онищенко, С.В.
Бережна, А.Ю.
Філонич, О.М.
Тематичні ключові слова: управління публічними видатками
суспільні потреби
розподіл публічних ресурсів
бюджетна дисципліна
стратегічний розподіл ресурсів
ефективність державних інститутів
бюджетні витрати
бюджетна прозорість
Дата публікації: 23-лис-2023
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: В умовах військової агресій росії проти України наявна об’єктивна потреба дуже значних фінансових ресурсів для потреб оборони та відновлення територіальної цілісності країни. Спрямовуючи фактично усі ресурси, що мобілізуються до державного бюджету на потреби захисту країни, держава отримує фінансову допомогу від міжнародних фінансових організацій для фінансування видатків соціального спрямування. Міжнародні партнери України фінансово допомагаючи протистояти силам зла, зацікавлені у раціональному використанні допомоги та забезпеченні максимальної ефективності виидатків. Належна система управління публічними видатками містить сукупність інститутів, що здійснюють розподіл публічних ресурсів відповідно до стратегічних пріоритетів, забезпечують результативність, економічність у наданні суспільних послуг. Періодичне оцінювання ефективності публічних видатків, а також оптимізацію для скорочення видатків у тих сферах, які стають менш пріоритетними для країни, є загальносвітовою практикою.
Бібліографічний опис: Онищенко С.В. Система управління публічними видатками як інструмент фінансової політики / С.В. Онищенко, А.Ю. Бережна, О.М. Філонич // Розвиток фінансового ринку в Україні : загрози, проблеми та перспективи : матеріали V Міжнар. наук.–практ. конф., 23 листоп. 2023 р. – Полтава : Нац. ун–т ім. Юрія Кондратюка, 2023. – С. 35–39.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13843
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗБІРНИК_2023 на 30.11 в друк (1).pdfтези725.97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.