Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13836
Назва: Функціонування системи медичного страхування: зарубіжний досвід та можливості його використання в Україні
Автори: Скриль, В.В.
Колінчук, Д.В.
Роман, К.Ю.
Андрусенко, А.С.
Тематичні ключові слова: система медичного страхування
медичне страхування
модель Беверіджа
модель Бісмарка
Дата публікації: 23-лис-2023
Видавництво: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Анотація: Система охорони здоров’я в Україні суттєво відстає від розвинених країн за різними показниками, включаючи тривалість життя та ефективність боротьби з захворюваннями. Пандемія COVID-19 підкреслила проблеми в організації, фінансуванні та якості медичних послуг. Недостатня кількість коштів стає важкою перешкодою у боротьбі з хворобою, а фінансові питання, нерівність, корупція та відсутність стимулюючих заходів щодо оздоровчого потенціалу стають бар’єрами для доступу до медичних послуг. Складна політична та економічна ситуація, воєнний стан, низький рівень ВВП та геополітична нестабільність ускладнюють реформування системи охорони здоров’я. Використання міжнародного досвіду та світових тенденцій, зокрема в сфері медичного страхування, може стати ефективним інструментом для вдосконалення української системи охорони здоров’я 2.
Бібліографічний опис: Функціонування системи медичного страхування: зарубіжний досвід та можливості його використання в Україні / Д.В. Колінчук, К.Ю. Роман, А.С. Андрусенко ; наук. кер. В.В. Скриль // Розвиток фінансового ринку в Україні : загрози, проблеми та перспективи : матеріали V Міжнар. наук.–практ. конф., 23 листоп. 2023 р. – Полтава : Нац. ун–т ім. Юрія Кондратюка, 2023. – С. 23–25.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13836
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗБІРНИК_ФР_2023 (7).pdfнаукова стаття668.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.