Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13084
Назва: Актуалітети формування фінтех-екосистеми України
Автори: Птащенко, Л.О.
Колінчук, Д.В.
Тематичні ключові слова: фінансова грамотність
фінтех
cashless-економіка
добробут громадян
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Встановлено, що НБУ спільно з іншими регуляторами на фінансовому ринку докладають зусилля, щоб досягти стратегічних цілей, визначених Стратегією розвитку фінансового сектору України до 2025 року. Подальшому розвиткові фінтех-ринку в Україні сприятиме продовження гармонізації правового поля України відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в питаннях імплементації норм європейської директиви PSD2 в національне законодавство. Доводиться думка, що Cashless-економіка – це найближче майбутнє українського суспільства. На основі проведеного опитування громадян щодо обізнаності у фінансових питаннях, встановлено, що більшість респондентів не використовують цифрові технології, не планують сімейний бюджет, не володіють питаннями недержавного пенсійного страхування тощо. Визначено напрями підвищення рівня фінансової грамотності українців в умовах швидкого розвитку фінтех.
Бібліографічний опис: Колінчук Д.В. Актуалітети формування фінтех-екосистеми України : студент. наук. робота / Д.В. Колінчук; наук. кер. Л.О. Птащенко. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2022. – 35 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13084
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
наукова фінтех.pdfнаукова робота студента1.28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.