Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12884
Назва: Квадрат ефективності публічного управління
Автори: Гришко, В.В.
Тематичні ключові слова: публічне управління
ефективність
менеджмент
транспарентність
адміністрування
комунікації
право
бюрократія
бюрократизм
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чорноморський національний університет імені Петра Могили
Анотація: У статті проаналізовано основні проблеми сучасного стану системи публічного управління в Україні, визначено причини його неефективності. Зокрема наголошено на неефективній державній і самоврядній бюрократії, що значною мірою пояснюється узаконеними на державному рівні критично повільними, неефективними, токсичними для інновацій та інвестицій бюрократичними процедурами. Для швидкої оптимізації процедур необхідним вважається зміна принципу встановлення повноважень органів публічного управління з дозволено лише те, що передбачено законом на дозволено все, що не заборонено законом. Окреслено напрями підвищення ефективності системи органів публічної влади на інноваційних засадах, зокрема підвищення ролі і значення транспарентності як засобу соціального порозуміння, зняття гостроти соціальних проблем. Обгрунтовано необхідність інтегрованого підходу до публічного управління у вигляді квадрату ефективності управління, де рівнозначними складовими мають бути: менеджмент, адаптивне адміністрування, оптимізація процедури, транспарентність.
Бібліографічний опис: Гришко В.В. Квадрат ефективності публічного управління / В.В. Гришко // Інвестиції: практика та досвід. – 2020. – № 17-18. – С. 81–84. – DOI: 10.32702/2306 6814.2020.17–18.81.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12884
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гришко В.В. Квадрат еф..pdfстаття415.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.