Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12875
Назва: Інтегрований сталий розвиток як вектор просторового проектування міст
Автори: Лугова, І.А.
Тематичні ключові слова: стала архітектура
середовище проживання
еко-місто
сталий розвиток
Дата публікації: 26-тра-2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Сталість є однією з важливих характеристик сучасної архітектури і найчастіше це означає екологічність зведених будинків і приведення до мінімуму споживання енергії. «Стала архітектура (sustainable architecture) – архітектура, що має програму несуперечливої єдності естетичних позицій автора і часу, соціально-економічних, інженерно-технологічних і природно-екологічних вимог, які базуються на принципах сталого розвитку, повнота втілення яких визначається прийнятими у світовій практиці і практиці країни вимогами рейтингових систем оцінки сталості середовища проживання. Загальнопланетарні природно- кліматичні зміни, прихід інформаційної епохи, розвиток технологій приводять до пошуку новизни в архітектурі. Саме з поняттям «сталий розвиток» пов’язані більшість позитивних перетворень в містах у всьому світі. Еко-ефективне місто розвивається згідно з принципами сталого розвитку та вирішує різноманітні екологічні проблеми. Кінцева мета це є створення sustainable city – міста з нульовим споживанням не відновлюваних ресурсів і енергії, з нульовими емісіями в навколишнє середовище.
Бібліографічний опис: Лугов І. Інтегрований сталий розвиток як вектор просторового проектування міст / І. Лугова // Просторове планування для майбутнього України : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф., 25–26 трав. 2023 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2023. – С. 63–65.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12875
Розташовується у зібраннях:Кафедра містобудування та архітектури

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnyk 26 трав 2023-63-65.pdfтези198.27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.