Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12784
Назва: Експериментальні зразки для дослідження роботи кладки кам’яних стовпів на косий стиск
Автори: Павліков, А.М.
Чайка, О.С.
Тематичні ключові слова: кам’яна кладка
косий стиск
несуча здатність
експериментальні зразки
Дата публікації: 22-чер-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Аналіз сучасних досліджень свідчить, що до вивчення несучої здатності та розроблення розрахунків будівельних конструкцій з каменю, зокрема з цегли, прикладені зусилля багатьох учених [1-5]. Але теоретичних і експериментальних робіт, присвячених вивченню роботи кладки армокам’яних елементів в умовах косого стиснення, на сьогодні ще недостатньо, особливо це стосується розрахунків несучої здатності таких елементів. Це пов’язано з тим, що наразі не існує достатньо узагальненої теорії, яка б відображала повну картину напружено-деформованого стану та роботу у таких умовах кам’яних та армокам’яних конструкцій в момент їх руйнування. Даних експериментально-теоретичних досліджень, на основі яких можна розробити методику розрахунку міцності при косому стиску кам’яних конструкцій, замало. Тому, з метою усунення відмічених прогалин, необхідно продовжувати дослідження несучої здатності кам’яних елементів на косий стиск з метою вдосконалення моделі оцінки несучої здатності кам’яних стовпів в умовах косого стиску.
Бібліографічний опис: Чайка О. Експериментальні зразки для дослідження роботи кладки кам’яних стовпів на косий стиск / О. Чайка, А. Павліков // Комплексні композитні конструкції будівель та споруд в умовах воєнного стану (CSCS-2022) : зб. наук. пр. за матеріалами XIV Міжнар. наук.-техн. конф., 20–22 черв. 2022 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – С. 123–125.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12784
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_konf_22 черв2022-123-125.pdfтези428.5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.