Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12776
Назва: Проектування залізобетонних колон безкапітельно-безбалкового каркасу
Автори: Микитенко, С.М.
Тематичні ключові слова: залізобетонна колона
позацентровий стиск
косе стискання
розрахункова схема
несуча здатність
Дата публікації: 22-чер-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Розглянуто розрахункову модель переходу напружено-деформованого стану від позацентрового стиску до косого стискання залізобетонних колон безкапітельно- безбалкового каркасу. Враховуються особливості з’єднання перекриття з колонами в залежності від їх розташування в плані будівлі. Методика розрахунку несучої здатності позацентрово стиснутих та косо стиснутих залізобетонних колон у складі безкапітельно-безбалкового каркасу ґрунтується на використанні деформаційної моделі та нелінійної залежності між деформаціями та напруженнями стиснутої зони бетону. Задачі перевірки несучої здатності та розрахунку необхідної кількості поздовжньої арматури розв’язуються методами оптимізації. В якості цільової функції використовується залежність між деформацією максимально стиснутого бетону та сумою внутрішніх поздовжніх сил. Потреба в розробленні розрахунку базується на факті значного розповсюдження косого стискання в порівнянні з позацентровим стискання в практиці експлуатації будівельних конструкцій.
Бібліографічний опис: Микитенко С. Проектування залізобетонних колон безкапітельно-безбалкового каркасу / С. Микитенко // Комплексні композитні конструкції будівель та споруд в умовах воєнного стану (CSCS-2022) : зб. наук. пр. за матеріалами XIV Міжнар. наук.-техн. конф., 20–22 черв. 2022 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – С. 78–80.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12776
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_konf_22 черв2022-78-80.pdfтези398.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.