Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12771
Назва: Коефіцієнт зміцнення бетону трубобетонних елементів
Автори: Павліков, А.М.
Гарькава, О.В.
Тематичні ключові слова: трубобетонні елементи
міцність конструкцій
коефіцієнт зміцнення
Дата публікації: 22-чер-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: На основі теорій пластичності Сен-Венана та Юбера-Мізеса-Генки отримано вирази для розрахунку коефіцієнта зміцнення бетону за рахунок його роботи в об’ємному напруженому стані у складі трубобетонного елемента. Розрахункові положення засновані на одночасному руйнуванні бетонної серцевини елемента і досягненні межі текучості в трубі-оболонці, тобто умови повного використання міцності складових матеріалів. Міцність нормального перерізу трубобетонного елемента при осьовому навантаженні визначається з урахуванням меридіонального тиску бетону на трубу та осьових напружень у ній. Досліджено характер і ступінь впливу геометричних і міцнісних характеристик елемента на величину коефіцієнта зміцнення бетону.
Бібліографічний опис: Павліков А.М. Коефіцієнт зміцнення бетону трубобетонних елементів / А.М. Павліков, О.В. Гарькава // Комплексні композитні конструкції будівель та споруд в умовах воєнного стану (CSCS-2022) : зб. наук. пр. за матеріалами XIV Міжнар. наук.-техн. конф., 20–22 черв. 2022 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – С. 37–39.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12771
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_konf_22 черв2022-37-39.pdfтези455.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.