Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12767
Назва: Оцінка рівня бюджетної та боргової безпеки та нові виклики воєнного стану
Автори: Онищенко, С.В.
Бережна, А.Ю.
Філонич, О.М.
Тематичні ключові слова: фінансова безпека
бюджетна безпека
боргова безпека
боргова стійкість
боргове навантаження
Дата публікації: вер-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Проведення моніторингу рівня фінансової безпеки, для якого застосовуються відповідні показники-індикатори із визначеними пороговими значеннями необхідне для прийняття управлінських рішень щодо аналізу, відвернення, нейтралізації реальних та потенційних загроз національним інтересам у даній сфері. Автори статті зосередились на таких безпекових складових як бюджетна безпека (стан забезпечення платоспроможності та фінансової стійкості державних фінансів, що надає можливість органам державної влади максимально ефективно виконувати покладені на них функції) та боргова безпека (відповідний рівень внутрішньої та зовнішньої заборгованості з урахуванням вартості її обслуговування та ефективності використання внутрішніх і зовнішніх запозичень та оптимального співвідношення між ними, достатній для задоволення нагальних соціально-економічних потреб, що не загрожує суверенітету держави та її фінансовій системі).
Бібліографічний опис: Онищенко С.В. Оцінка рівня бюджетної та боргової безпеки та нові виклики воєнного стану / С.В. Онищенко, А.Ю. Бережна, О.М. Філонич // Економічна безпека: держава, регіон, підприємство : матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., 29 верес. 2022 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – С. 13–23.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12767
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_bezpeki 29 внрнс 2022-13-23.pdfстаття634.87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.