Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12759
Назва: Концепти синергетичного підходу до формування безпекоорієнтованого інформаційного середовища в Україні
Автори: Онищенко, С.В.
Білько, С.С.
Тематичні ключові слова: безпекоорієнтоване інформаційне середовище
інформаційна безпека
концепти
синергетичний підхід
національна економіка
Дата публікації: 2023
Видавництво: Хмельницький національний університет
Анотація: Стаття присвячена проблематиці формування безпекоорієнтованого інформаційного середовища в Україні в умовах зростаючих викликів та загроз безпеці національної економіки. Досліджено методологічний зміст концептів наукових підходів до забезпечення безпеки національної економіки. Доведено, що інформаційна безпека економіки України є складною, нерівноважною, нелійнійною, з елементами самоорганізації системою, що обґрунтовує використання синергетичного підходу у її дослідженні. Розроблено авторську концептуальну модель формування безпекоорієнтованого інформаційного середовища в Україні, спрямовану на захист національних економічних інтересів та забезпечення безпеки національної економіки. Наведені ключові концептуальні положення мають стати теоретичним базисом для подальшої розробки методології забезпечення інформаційної безпеки національної економіки.
Бібліографічний опис: Онищенко С. Концепти синергетичного підходу до формування безпекоорієнтованого інформаційного середовища в Україні / С. Онищенко, С. Білько // Вісник Хмельницького національного університету. – 2023. – № 1(314). – С. 204–211.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12759
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023-314-31.pdfстаття621.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.