Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12753
Назва: Надійність та безпечна експлуатація ємностей для зберігання зерна
Автори: Воронцов, О.В.
Махінько, А.В.
Махінько, Н.О.
Тематичні ключові слова: силоси
рівень надійності
імовірнісний розрахунок
будівельний ризик
параметр економічного збитку
поперечний переріз
Дата публікації: 22-чер-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"62
Анотація: Дослідження присвячене визначенню мінімально необхідних рівнів надійності, яким мають відповідати будівельні конструкції, зокрема ємності для зберігання зерна. Даний показник є необхідною вимогою, яку потрібно виконувати для досягнення безпечної експлуатації споруди. Представлена формула для вираження функції надійності, в якій присутній ряд безрозмірних коефіцієнтів, що залежать від законів розподілу випадкових величин узагальненої міцності та зусилля. Вона може застосовуватися для навантажень, представлених нормальним законом чи подвійним експоненціальним законом Гумбеля. Також отримані вирази для визначення параметру економічного збитку, які можуть застосовуватися для вирішення інженерних задач. Результати даного дослідження надають інженеру зручний та простий алгоритм розрахунку мінімального рівня надійності елементів силосу в умовах одновісного напружено-деформованого стану з економічних міркувань.
Бібліографічний опис: Махінько А. Надійність та безпечна експлуатація ємностей для зберігання зерна / А. Махінько, Н. Махінько, О. Воронцов // Комплексні композитні конструкції будівель та споруд в умовах воєнного стану (CSCS-2022) : зб. наук. пр. за матеріалами XIV Міжнар. наук.-техн. конф., 20–22 черв. 2022 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2022. – С. 75–77.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12753
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівництва та цивільної інженерії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_konf_22 черв2022-75-77.pdfтези383.06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.