Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12747
Назва: Загрози інформаційній безпеці національної економіки
Автори: Онищенко, С.В.
Білько, С.С.
Тематичні ключові слова: загрози
інформаційна безпека національної економіки
національні інтереси
систематизація
класифікація
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Анотація: Стаття присвячена обґрунтуванню концептуальних засад інформаційної безпеки національної економіки та систематизації загроз інформаційній безпеці України як базису для розроблення превентивних заходів їх запобіганнята мінімізації деструктивного впливу. Відмічено відсутність єдиного підходу до трактування поняття «інформаційна безпека». Запропоновано досліджувати інформаційну безпеку з двох аспектів: як самостійний елемент національної безпеки країни та як інтегровану складову економічної безпеки. Обґрунтовано, що детермінантою формування інформаційної безпеки є загрози та їх деструктивні впливи на національну економіку та національну безпеку країни в цілому. Систематизовано та удосконалено багаторівневу класифікацію загроз інформаційній безпеці національної економіки з метою подальшого формування напрямів запобігання, протидії, мінімізації негативного впливу загроз.
Бібліографічний опис: Онищенко С.В. Загрози інформаційній безпеці національної економіки / С.В. Онищенко, С.С. Білько // Науковий вісник Одеського національного економічного університету. – 2022. – № 11-12 (300-301). – С. 50–56.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12747
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
50-56.pdfстаття468.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.