Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12719
Назва: Особливості та характер інформаційного забезпечення інвестиційної проєктної діяльності на регіональному рівні
Автори: Марченко, О.В.
Краус, К.М.
Краус, Н.М.
Тематичні ключові слова: інвестиції
інформаційне забезпечення
проєктна діяльність
регіональний аспект
інноваційна-інвестиційна діяльність
регіональні інституції
воєнний стан
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чорноморський національний університет імені Петра Могили
Анотація: У статті обгрунтовано авторське представлення характерних особливостей інформаційного забезпечення інвестиційної проєктної діяльності на регіональному рівні в умовах воєнного стану. Дослідженням визначено, що інформаційні ресурси на регіональному і галузевому рівнях доцільно розглядати як стратегічні ресурси країни в умовах воєнного стану та такі, що є базисом будь-якої інформаційної системи, яка призначена для розвитку інноваційно-інвестиційної діяльності. Авторами проведено грунтовний аналіз капітальних інвестицій за регіонами України; зазначено обсяги використання інструментів електронної демократії органами державної влади та місцевого самоврядування в розрізі органів державної влади, місцевого самоврядування, державних установ; вказано частку підприємств, що використовують інформаційно-комунікаційні технології. Структуровано інформацію за видами та типами. Висловлено думку про те, що інформація, яка може бути доступною для залучення інвестицій для реалізації проєктів, що спрямовані на цифрову трансформацію бізнесу, повинна сприяти визначенню проблем, удосконаленню методів роботи, впровадженню нової техніки й технологій, зменшенню витрат і підтримці потужностей бізнес-процесів, ефективному позиціонуванню, вдалій співпраці з іншими суб'єктами економіки та створенню інвестиційно привабливого бізнес-середовища на українських підприємствах цифрового типу. Автори статті дійшли висновку, що в умовах недостатнього інформаційного супроводу програм інвестиційного регіонального розвитку і практично відсутньої всеохоплюючої бази даних на регіональному рівні, особливої актуальності набуває проблема інформаційного забезпечення інноваційно-інвестиційної діяльності в умовах віртуальної реальності, воєнного стану та існуючих глобальних викликів.
Бібліографічний опис: Краус К.М. Особливості та характер інформаційного забезпечення інвестиційної проєктної діяльності на регіональному рівні / К.М. Краус, Н.М. Краус, О.В. Марченко // Інвестиції: практика та досвід. – 2023. – №6. – С. 30–36. – URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/investplan/article/view/1221/1230. – DOI: https://doi.org/10.32702/2306-6814.2023.6.30.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12719
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Inv+6-2023_St5.pdfстаття782.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.