Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12041
Назва: Бюджетування грошових коштів підприємства в умовах розгортання кризових явищ в економіці
Автори: Свистун, Л.А.
Тематичні ключові слова: грошові кошти
управління грошовими потоками
бюджетування
управлінський облік
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Сьогодення зумовлює важливу роль наявності і достатності грошових коштів для функціонування вітчизняних підприємств. Фінансово-економічна криза, викликана військовим станом в Україні, формує нові виклики перед підприємствами, вимагає вдосконалення технологій управління і планування, змушує вирішувати питання спрямування грошових потоків до найбільш нагальних напрямів діяльності. Статтю присвячено висвітленню проблем бюджетування грошових коштів підприємств, узагальнено підходів, методів та сучасних інструментів бюджетування у системі управління грошовими потоками та управлінського обліку. Обґрунтовано необхідність трансформації системи бюджетування на основі використання оптимізаційних блоків та сучасних інформаційних технологій. Також визначено завдання системи бюджетування грошових потоків підприємства. Сформовано рекомендації, що допоможуть підвищити ефективність управління грошовими потоками, зокрема бюджетування в кризових умовах. Актуальність зумовлена й тим, що у період кризових перетворень особливого значення набувають проблеми забезпечення достатнього рівня життєдіяльності підприємств.
Бібліографічний опис: Свистун Л.А. Бюджетування грошових коштів підприємства в умовах розгортання кризових явищ в економіці / Л.А. Свистун // Економіка і регіон. – 2022. – № 3 (86). – С. 59–64. – DOI: 10.26906/EiR.2022.3(86).2648.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12041
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування
Економіка і регіон. 2022. № 3 (86)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3_86_2022-59-64.pdfстаття591.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.