Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11961
Назва: Аварії на нафтогазових родовищах як чинник впливу на глобальну екологічну безпеку в Україні
Автори: Пічугін, С.Ф.
Зима, О.Є.
Стеблянко, В.С.
Тематичні ключові слова: нафтогазові родовища
аварії на родовищах
глобальна екологічна безпека
нафтові забруднення
діагностика магістральних трубопроводів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Розглянуто причини виникнення аварій на нафтогазових родовищах, проведено аналіз забруднень, пов’язаних з аварійними розливами нафтопродуктів, взято до уваги залишковий вплив нафтопродуктів та їхній вплив на навколишнє середовище, зокрема на ґрунти та води Світового океану. Також досліджено трансформацію нафтових забруднень та зміну форм існування нафти при переході з одного середовища в інше, проведено класифікацію основних причин аварій на нафтогазових родовищах з урахуванням проєктування та експлуатації нафтотранспортної системи. Запропоновано ефективні шляхи вирішення аварійних ситуацій на трубопроводах та розробку методик та засобів діагностики технічного стану магістральних трубопроводів, проведено опис кожного етапу нафтогазового виробництва та його негативний вплив на довкілля, який виникає в процесі розробки нафтових і газових родовищ.
Бібліографічний опис: Пічугін С.Ф. Аварії на нафтогазових родовищах як чинник впливу на глобальну екологічну безпеку в Україні / С.Ф. Пічугін, О.Є. Зима, В.С. Стеблянко // Екологія. Довкілля. Енергозбереження. 2023 : кол. моногр. / редкол. : О.В. Степова (відп. ред.) [та ін.]. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2023. – C. 148–157.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11961
Розташовується у зібраннях:Кафедра будівельних конструкцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monogr-148-157.pdfстаття313.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.