Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11399
Назва: Боргова безпека як елемент фінансової безпеки держави
Автори: Птащенко, Л.О.
Черняк, С.В.
Тематичні ключові слова: державний кредит
боргова безпека
Бюджетний кодекс
державний борг
інфляція
Дата публікації: 3-гру-2013
Видавництво: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
Анотація: Проаналізовано причини погіршення показників боргової безпеки, якими є: щорічний дефіцит бюджету та платіжного балансу, значне перевищення експорту над імпортом, криза функціонування пенсійної системи, непривабливий для інвесторів інвестиційний клімат в країні, високий ступінь залежності України від імпортованих енергоносіїв, не виважена політика держави щодо управління боргом, малоефективний контроль за використанням запозичень. Запропоновано: розробити та затвердити стратегію боргової політики, здійснювати постійний нагляд за основними макроекономічними показниками боргової безпеки України, сприяти збільшенню численності населення та його рівня життя, заохочувати інвесторів вкладати кошти у реальний сектор економіки України, створити привабливі умови для ведення підприємницької діяльності (у тому числі виходу її з тіні) та збільшення рівня споживання, створити міцну правової базу для розвитку економіки, сприяти збільшенню національних золотовалютних резервів та привабливості державних боргових інструментів, оптимізувати фіскальну політику держави як джерело державних доходів, забезпечити збільшення розміру інвестицій у інноваційну діяльність.
Бібліографічний опис: Черняк С.В. Боргова безпека як елемент фінансової безпеки держави / С.В. Черняк, Л.О. Птащенко // Фінансова політика та забезпечення економічної стабільності держави : матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф., 3 груд. 2013 р. – Полтава : ПолтНТУ, 2013. – C. 110-112.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11399
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Птащенко, Черняк.pdfтези до конференції200.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.