Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11394
Назва: Боргові забов’язання України. Сучасні проблеми управління державним боргом
Автори: Птащенко, Л.О.
Литвин, С.
Тематичні ключові слова: державний борг
боргові зобов'язання
дефіцит бюджету
фінансування
Дата публікації: 11-лис-2014
Видавництво: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
Анотація: Встановлено, що в кризових умовах державна політика щодо управління та фінансування зовнішнього державного боргу України має складатися з таких аспектів, як: переорієнтація на внутрішні джерела підтримки ліквідності банків на випадок раптових витоків капіталу або зупинок зовнішнього рефінансування; стимулювання збільшення експорту і скорочення імпорту, розроблення державної політики сприяння надходженню прямих іноземних інвестицій і жорсткого регулювання обсягів фінансових іноземних інвестицій; розроблення програми підтримки банків в умовах фінансової нестабільності, і зокрема запровадження спрощених механізмів підтримки їх ліквідності; державна підтримка та стимулювання малого бізнесу, активізації розвитку виробництва в реальному секторі економіки. Стратегічною метою державної боргової політики України повинні стати залучення фінансових ресурсів для ефективної реалізації програм інституційного та інвестиційного розвитку країни з одночасним забезпеченням стабільного співвідношення державного боргу до ВВП.
Бібліографічний опис: Птащенко Л.О. Боргові забов’язання України. Сучасні проблеми управління державним боргом / Л.О. Птащенко, С. Литвин // Розвиток фінансового ринку в Україні: проблеми та перспективи : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. – Полтава : ПолтНТУ, 2014. – С. 89-91.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11394
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.11 _2014-Птащенко, Литвин.pdfтези до конференції1.81 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.