Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10364
Назва: Впровадження екологічного менеджменту на підприємствах машинобудівної галузі
Автори: Чайкіна, А.О.
Ревіна, М.О.
Тематичні ключові слова: менеджмент
екологічний менеджмент
екологічна свідомість
промислове підприємство
екологічні проблеми
Дата публікації: 2019
Видавництво: Ужгородський національний університет
Анотація: У статі проведено дослідження екологічної ситуації, що склалася в Полтавському регіоні. Виявлено сутність екологічного менеджменту, а також доведено необхідність його впровадження у діяльність підприємств машинобудівної галузі. Запропоновано ключові напрями впровадження екологічного менеджменту на ПрАТ «Полтавський турбомеханічний завод» на основі міжнародних стандартів, а також проведеного SWOT-аналізу. Доведено, що під час упровадження екоменеджменту передусім особливу увагу слід звернути на організацію системи управління та перепідготовки персоналу. Організація системи управління повинна бути спрямована на створення відповідного відділу або запровадження посади екоменеджера, який буде відповідати за розроблення програми екологічного менеджменту, проведення моніторингу її виконання, налагодження зв’язків із громадськістю, органами державної влади, громадськими організаціями, а також слідкуватиме за змінами у законодавстві та інноваційними зрушеннями в економіці та техніці. При цьому найголовнішим є формування екологічної свідомості у працівників ПрАТ «Полтавський турбомеханічний завод», а також отримання ними інформації про можливі шляхи і методи зниження впливу на довкілля.
Бібліографічний опис: Чайкіна А.О. Впровадження екологічного менеджменту на підприємствах машинобудівної галузі / А.О. Чайкіна, М.О. Ревіна // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – 2019. – Вип. 24. Ч. 3. – С. 113–118.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10364
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чайкіна А.О., Ревіна М.О._стаття.pdfОсновна стаття340.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.