Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9296
Назва: | Розробка методів та алгоритмів стиснення інформаційних даних табличних структур |
Автори: | Янко, А.С. Звєздін, В.М. |
Тематичні ключові слова: | система залишкових класів комп`ютерні системи обробки даних табличні структури методи контролю, діагностики та виправлення помилок |
Дата публікації: | бер-2021 |
Видавництво: | Національний університет “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” |
Анотація: | Розглянуто властивості непозиційної системи числення в системі залишкових класів (СЗК): незалежність залишків, рівноправність залишків і малорозрядність залишків. Використання основних властивостей СЗК дає можливості створення ефективних методів контролю, діагностики та виправлення помилок даних при введенні мінімальної інформаційної та часової надмірності, і побудови відмовостійких і швидкодіючих комп`ютерних систем обробки даних (КСОД) реального часу. Основна властивість СЗК, а саме малорозрядність залишків дозволяє застосовувати табличні методи реалізації арифметичних операцій. При застосуванні методів спеціального кодування інформації в СЗК, здійснюється скорочення таблиць ПЗП, стиснення даних та зменшення кількості необхідного обладнання. На основі даних досліджень було розроблено методи та алгоритми стиснення інформаційних даних табличних структур у СЗК. |
Бібліографічний опис: | Янко A.С. Розробка методів та алгоритмів стиснення інформаційних даних табличних структур/ А.С. Янко, В.М. Звєздін // Системи управління, навігації та зв’язку. – 2021. – № 1(63). – C. 120-122. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9296 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра комп'ютерних та інформаційних технологій і систем |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Итог_СУНЗ_2021_1_63_нов-120-122.pdf | стаття | 1.08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.