Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/7206
Назва: | Трактування поняття гудвіл: наукові та методичні підходи |
Автори: | Верига, Ю.А. Коба, О.В. |
Тематичні ключові слова: | гудвіл визнання оцінка класифікація нематеріальний актив ділова репутація |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | Scientific Publishing Center “Sci-conf”, Канада |
Анотація: | Одним з вирішальних чинників успіху є володіння інтелектуальними ресурсами та їх ефективне використання в господарській діяльності. Зміцненню конкурентоспроможності суб’єкта господарювання сприяєє гудвіл, оскільки забезпечує додаткові переваги на ринках збуту, праці, капіталу, ресурсів тощо. Він впливає на вартість компанії і визначає її можливості в залученні коштів, пошуку стратегічних інвесторів та партнерів, побудові відносин із владою, формуванні попиту й лояльності споживачів. Проте, існує цілий ряд проблем теоретичного та практичного характеру, що стосуються його відображення в обліку, серед них тлумачення сутності гудвілу. У статті узагальнено підходи до трактування поняття «гудвіл», що подається у нормативно-законодавчих актах та в науковій літературі. З’ясовано, що як нормативні, так і у наукові джерела не містять єдиного твердження поняття «гудвіл». Визначено ознаки гудвіла з метою тлумачення даного поняття. |
Бібліографічний опис: | Верига Ю.А. Трактування поняття гудвіл: наукові та методичні підходи [Електронний ресурс] / Ю.А. Верига, О.В. Коба // Dynamics of the development of world science : abstracts of the 2nd International scientific and practical conference. – Vancouver, Canada : Perfect Publishing, 2019. – P. 495-501. – URL: http://sci-conf.com.ua. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://reposit.pntu.edu.ua/handle/PoltNTU/7206 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Верига_Коба.pdf | стаття | 641.66 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.