Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/4687
Назва: Формування інституційного середовища агропродовольчого сектора економіки
Автори: Болдирєва, Л.М.
Тематичні ключові слова: інституційне середовище
агропродовольчий сектор економіки
інституціональні трансформації
інституціоналізація
Дата публікації: 2017
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: У статті розкриті особливості сучасного розвитку інституціонального середовища агропродовольчого сектора економіки (АПС). Окреслені проблеми його інституціональної організації: відставання у формуванні формальних і неформальних норм від потреб розвитку АПС; домінування неефективних бар'єрів входу на окремі види агропродовольчий ринків для дрібного агробізнесу та особистих селянських господарств; наявність досить великого за обсягами тіньового сектора аграрної економіки. Встановлено, що у процесі інституціоналізації АПС спостерігається таке: зростання неоднорідності інституціонального середовища АПС внаслідок наявності інститутів різної якості; при імпорті окремих інститутів АПС відбувається запозичення негативних норм чи таких, що невластиві українському менталітету й потім важко приживаються; інституціональний конфлікт внаслідок критичної неоднорідності інституціонального середовища АПС, що формує його дисфункції (порушення, розлад функцій); несприйняття затверджених офіційних інститутів (норм) частиною населення чи працівників галузей АПС; ігнорування певних норм економічними агентами внаслідок їх опортуністичної та девіантної поведінки у процесі інституціоналізації АПС.
Бібліографічний опис: Болдирєва Л.М. Формування інституційного середовища агропродовольчого сектора економіки / Л.М. Болдирєва // Агросвіт. – 2017. – № 4. –С. 10–15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.pntu.edu.ua/handle/PoltNTU/4687
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Болдирєва_Агросвіт.pdf132.97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.