Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14993
Назва: Нульсуфіксальні ад’єктиви, утворені конфіксальним способом за участі префікса без-.
Автори: Мізіна, О.І.
Дерев’янко, Л.І.
Тематичні ключові слова: нульовий суфікс
формант
конфіксальний спосіб словотвору
ад’єктив
десубстантив
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди
Анотація: Розглянуто структурно-семантичні та функціонально-стильові особливості одноосновних прикметників-десубстантивів, утворених за участі конфіксального форманта, до складу якого входить префікс без- та матеріально не виражений суфікс. Значну продуктивність виявляє група нульсуфіксальних одноосновних прикметників зі словотвірним значенням «позбавлений того, що назване мотивуючим словом», утворених від іменників зі значенням певної частини тіла істоти, але трапляються іменникові основи й іншого змісту. На синхронному зрізі досліджувані деривати беруть активну участь у формуванні ботанічної та медичної термінології, а також досить активно функціонують в індивідуально-авторському словотворі.
Бібліографічний опис: Мізіна О.І. Нульсуфіксальні ад’єктиви, утворені конфіксальним способом за участі префікса без- / О.І. Мізіна, Л.І. Дерев’янко // Лінгвістичні дослідження : зб. наук. пр. Харк. нац. пед. ун-ту імені Г. С. Сковороди. – Х., 2023. – Вип. 59. – С. 6–17. – DOI: https://doi.org/10.34142/23127546.2023.59.01.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14993
Розташовується у зібраннях:Кафедра українознавства, культури та документознавства

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13772-46182-1-SM.pdfСтаття167.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.