Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14895
Назва: Пріоритети та перспективи зовнішньоторговельної діяльності України
Автори: Безрукова, Н.В.
Свічкарь, В.А.
Ольшевська, Є.В.
Тематичні ключові слова: зовнішня торгівля
експорт
імпорт
прямі інвестиції
Дата публікації: лис-2023
Анотація: Станом на сьогоднішній день Україна нарощує свою зовнішньоекономічну діяльність, яка охоплює зовнішню торгівлю товарами і послугами та прямі інвестиції в економіку країни та інших країн. Основою зовнішньоекономічної діяльності країни є зовнішня торгівля, яка здійснюється у двох основних формах: експорт та імпорт. Розумне співвідношення між ними призводить до позитивного платіжного балансу. Зростання експортних показників створює передумови для ефективнішого використання потенціалу економічного розвитку регіону, сприяє економічній і соціальній стабільності та фінансової незалежності регіону. Це особливо актуально для регіонів України, оскільки тимчасова окупація частини суверенної території країни суттєво знизила можливості фінансових надходжень від центральної влади, значно зруйнувала економічний потенціал інфраструктури та виробництва в районах ведення бойових дій, а також збільшила державні витрати на національну оборону.
Бібліографічний опис: Безрукова Н.В. Пріоритети та перспективи зовнішньоторговельної діяльності України / Н.В. Безрукова, В.А. Свічкарь, Є.В. Ольшевська // Modern research in science and education : Proceedings of the 3d Int. sci. and pract. conf., 9–11 Nov. 2023. – Chicago : MDPC Publ., 2023. – P. 915-919. – URL: https://sci-conf.com.ua/iii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-modern-research-in-science-and-education-9-11-11-2023-chikago-ssha-arhiv/.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14895
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та туризму

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Безрукова_Свічкарь_Ольшевська_Чикаго.pdfСтаття790.68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.