Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14833
Назва: Дипломатичні та економічні відносини США з країнами Індо-Тихоокеанського регіону
Автори: Чичкало-Кондрацька, І.Б.
Тематичні ключові слова: Індо-Тихоокеанський регіон
США
дипломатичні відносини
безпекова ситуація
економічна співспраця
Дата публікації: 20-лип-2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: У статті розглянуто дипломатичні відносини США з країнами, які є ключовими гравцями Індо-Тихоокеанського регіону, проаналізовано їх еволюцію, виявлено особливості й вплив на без пекову ситуацію в регіоні та світі. Особливу увагу приділено тенденціям розвитку економічних відносин США з країнами Індо-Тихоокеанського регіону. Обгрунтовано, що співробітництво найвпливовіших країн Індо-Тихоокеанськогорегіону – США, Австралія, Індія та Японія – спрямоване на досягнення суттєвого прогресу в подоланні найважливіших глобальних та регіональних викликів. Проаналізовано сучасний стан та розвиток дипломатичних, економічних і між людських американо-австралійських відносин, що ґрунтуються на спільних демократичних цінностях, взаємних інтересах і культурній спорідненості. Досліджено американо-японський альянс, який базується на спільних життєво важливих інтересах і цінностях, зокрема підтримці стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні; збереженні та просуванні політичних і економічних свобод; підтримці прав людини та демократичних інститутів; підвищенні рівня життя населення обох країн і міжнародної спільноти в цілому. Проаналізовано співробітництво СполученихШтатів та Індії, які мають спільні інтереси у сприянні глобальній безпеці, стабільності й економічному процвітанню через торгівлю, інвестиції та зв’язок. Розглянуто діяльність чотиристороннього безпекового форуму «Quad» з метою мирного вирішення найгостріших криз в Індо-Тихоокеанському регіоні.
Бібліографічний опис: Чичкало-Кондрацька І.Б. Дипломатичні та економічні відносини США з країнами Індо-Тихоокеанського регіону / І.Б. Чичкало-Кондрацька // Ефективна економіка. – 2023. – №7. – DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.7.19.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14833
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та туризму

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19ЧичкалоКондрацька_печать.pdfСтаття336.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.